Tornem a les receptes!

Avui tornem a recomanar-vos un plat i us afegirem la seva recepta a continuació.
Parlarem d'un plat molt conegut arreu del món i especialment explotat a les zones costaneres, en el nostre cas en especial ressò a la Costa Brava.
És molt conegut arreu d'Espanya, però cal destacar que és a les zones del nord i del sud del país on trobem més customitzat el plat. Aquest s'utilitza en la gran majoria com a ració o tapa.
Aquest és el plat de Gambes amb allada.

Ele seus ingredients són els següents:

Gambes
Oli d'oliva
All
Guindilla
Sal
Pebre
Pimentó
1/2 cullerada de vi blanc
1/2 cullerada de cognac
Perejil
Llorer

Els passos a preparar en aquest plat són els següents:

1. Posar oli d'oliva a bullir fins que comenci a fumejar
2. Comencem a fregir l'all i la guindilla fins que quedi daurada, que comenci a rossejar
3. Abans que es cremi, afegim les gambes anteriorment ja pelades
4. Ho fregim i saltegem tot junt, dos o tres voltes, ja que la gamba no s'ha de fer totalment, sinó només fins al seu punt
5. Quan ja estiguin gairebé llestes, afegirem la mitja cullerada de vi blanc i de cognac per acabar de donar-li el gust final
6. Per últim i només en cas opcional, podem afegir una fulla de llorer

Plat de gambes a l'allet
Plat de gambes amb allada
"Font de Marc Robles"


Comentaris

Entrades populars