Amb l'origen al Pirineu Català




Cada diumenge hem fet la recomanació d’algun plat o receptes per gaudir del final de la setmana amb família o amics. Però en aquesta ocasió, acabant fires i després de la ressaca que aquesta ens ha deixat que millor que parlar d’un producte nostre, de la terra, nascut aquí. 
La ratafia és un licor provinent de les comarques gironines i sobretot del Pirineu Català. És una beguda alcohòlica amb gust dolç que es pren com aperitiu i/o digestiu. 
Podem trobar grans varietats de ratafies, ja que poden ser confinades de diverses maneres. El primer és escollir si la elaborarem amb mistela o amb sucs de fruits. A partir d'aquí, la ratafia pot fer-se amb tan sols un ingredient o fins i tot alguna amb més de 100.
El seu aroma ens proporciona molta informació, des dels ingredients, l'edat, el sistema utilitzat, etcètera. 
Es recomana que durant uns 40 dies es deixi curant al sol i serena, aleshores ja estaria llesta per tastar-la. El color no sempre és fixe, ja que depèn dels ingredients i espècies que s'utilitzin. El seu color és com el de la Terra i el Sol. 
Ampolla de Rtafia de Rupit

"Font de Marc Robles"

Els ingredients de la ratafia catalana són els següents:
- Aiguardent adobat amb llimona
- Quatre o cinc clavells
- Una nou moscada
- Pell d'una nou verda partida
- Un bocí de canyella
- Menta i marialluïsa (opcional a gust)

Durant el mes de novembre a la capital de La Selva, Santa Coloma de Farners es celebra la XXX edició de la festa de la Ratafia. 
En el pont de la puríssima als començaments de desembre, la ciutat de Besalú també es vesteix de gala per gaudir de la festa de la Ratafia. 

Comentaris

Entrades populars