Varietat culinaria, de nord a sud, i d'est a oest
La cuina hindú és una de les cuines més intrigants i variada, això es degut a la diversitat cultural que es troba a les diferents regions.
La zona nort és molt coneguda pel menjar cuinat amb la metodología tandoor, la més coneguda de la Índia, que tracta d'un rostit en un forn de fang a altes temperatures i banyat en yogurt i espècies molt picant. És la cuina més clàssica, degut a la poca influència dels mercaders i colons que va caracteritzar les altres regions.
La cuina de l'est amb plats molt àgris i picants comportat per l'alta passió per les espècies. L'oest té uns ingredients més lleugers i és amant de la cuina vegetariana com en el sur, on a més a més és molt abundant l'arròs basmati.
Totes aquestes combinacions d'ingredients, sabors, textures i l'art de afegir-hi espècies i plantes aromàtiques fan que tinguin totes elles factors comuns.
Per tant, els principals ingredients d'aqueta cuina són; l'arròs, llegums, vegetals, l'oli de cacahuet, de coco, soja o girasol, la planta de curry, llorer, coriandre i menta.
Recomenarem, tres dels menjars més típics i gustatius de la cuina hindú.
El Pakora, un snack fet de verdures picades i tallades normalment juntes, afegit amb chile picant i coriandre fregit amb una farina de cigrons.
Ous de curry. Ous cuits amb una salsa de ceba, all, pèssols. tomàquet, jenjibre, chile, coriandre i garam masala.
Pollo Tandoori. Senzill i deliciòs. El pollastre es marina durant dotze hores amb yogur, all, suc de lima, colorant, canela, coriandre i pebre negre per després afegir-lo al forn.
Tot seguit, recomenarem tres dels restaurants més coneguts i valorats pels clients a la província de Girona gràcies a Gastro ranking (https://gastroranking.es/) que ens ofereix aquest llistat i valoracions.
La zona nort és molt coneguda pel menjar cuinat amb la metodología tandoor, la més coneguda de la Índia, que tracta d'un rostit en un forn de fang a altes temperatures i banyat en yogurt i espècies molt picant. És la cuina més clàssica, degut a la poca influència dels mercaders i colons que va caracteritzar les altres regions.
La cuina de l'est amb plats molt àgris i picants comportat per l'alta passió per les espècies. L'oest té uns ingredients més lleugers i és amant de la cuina vegetariana com en el sur, on a més a més és molt abundant l'arròs basmati.
Totes aquestes combinacions d'ingredients, sabors, textures i l'art de afegir-hi espècies i plantes aromàtiques fan que tinguin totes elles factors comuns.
Per tant, els principals ingredients d'aqueta cuina són; l'arròs, llegums, vegetals, l'oli de cacahuet, de coco, soja o girasol, la planta de curry, llorer, coriandre i menta.
Recomenarem, tres dels menjars més típics i gustatius de la cuina hindú.
El Pakora, un snack fet de verdures picades i tallades normalment juntes, afegit amb chile picant i coriandre fregit amb una farina de cigrons.
![]() |
Pakora, snack de verdures típic de la Índia "Font gratuïta de PXHERE" |
Ous de curry. Ous cuits amb una salsa de ceba, all, pèssols. tomàquet, jenjibre, chile, coriandre i garam masala.
Pollo Tandoori. Senzill i deliciòs. El pollastre es marina durant dotze hores amb yogur, all, suc de lima, colorant, canela, coriandre i pebre negre per després afegir-lo al forn.
Tot seguit, recomenarem tres dels restaurants més coneguts i valorats pels clients a la província de Girona gràcies a Gastro ranking (https://gastroranking.es/) que ens ofereix aquest llistat i valoracions.
CASA DEL CURRY
A la zona volcànica d'Olot, molt proper a les Gorgues de Santa Margarida a les Planes d'Hostoles és un dels més reconeguts pel seu curry i pollastre.
TAJ MAJAL
A la ciutat de Girona, un dels restaurants que ha fet descobrir la cuina hindú a molta gent de la comarca. Amb personal originari d'Índia, varietats de pans, arròs i diferents graus de picants. Per tots els paladars.
MASALA INDIAN RESTAURANT
Al Baix Empordà , a Torroella de Montgrí trobem un dels restaurants de cuina hindú més famosos de la Costa Brava. Per pasar un día de sabor intens culinari i la refrescant costa de la tramuntana.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada