Postres de festes i tardor

Durant l'última setmana d'octubre i la primera de novembre Girona viu uns dies de festa. Les fulles van caiguent dels arbres, les famílies passejen per la ciutat i els nens corren i disfruten a la Davesa de les fires. Però, a més a més quan estem de festes ens agrada reunir-nos en manada i que millor que aquestes dates per convidar als amics a casa i oferir-lis un bon banquet.

A continuació parlarem de varis postres que podeu oferir als convidats i quedar com uns magnifics anfitrions.

· Bunyols de vent. A part de la Quaresma que és l'època daurada dels bunyols, els inicis de tardor també són bon moment per preparar-los i compartir-los. Els bunyols de vent, en aquest cas, són molt populars per les vigilies de Tots Sants, la primera nit de novembre.
La curiositat és que són denominats de vent, per l'inflació que erosionen al fregir-se en oli.
Els ingredients per dur-los a terme són:

- Massa de farina de blat
- Llard
- Ou
- A lliure elecció (crema, xocolata, cabell d'angel...)

Bunyols de vent amb crema al seu interior
Bunyols de vent amb crema 
"Font de Marc Robles"


· Carpaccio de pinya natural i crema catalana. La crema catalana sempre és una bona idea en quant ens referim a postres, aprofitant el valor que els gironins li donem. El combinarem amb un fresc carpaccio de pinya, format per fines llàmines de pinya natural tallada i exprimida perquè no deixi el seu caldo. Col·locarem les llàmines per tot el voltant del plat i a la al centre del plat hi posarem la crema catalana ben torrada. Ho decorarem amb un raig de caramel i fruits de tardor.
Els ingredients per duur-los a terme són:

- Pinya natural
- Sucre moreno
- Crema catalana
- Fruits secs
- Fruits del bosc


Carpaccio de pinya i crema catalana amb fruits del bosc i nous
Carpaccio de pine natural amb crema catalana
"Font de Marc Robles"


Comentaris

Entrades populars