Pel final de setmana... Arròs de marisc!
Per acabar el cap de setmana, l'arròs de Pals és
molt bona opció. És un dels plats més característics dels països catalans. En
aquesta situació, el restaurant Xaloc de la Platja de Fenals ens ha brindat
l'oportunitat de tastar un dels seus plats estrella.
Arròs de marisc Font de Marc Robles |
A continuació, us
explicarem com preparar un arròs per a 8 persones, perfecte per deixar bocabadats als teus convidats en els típics dinars de diumenge.
INGREDIENTS
1 Sèpia petita (amb la seva salsa)
1 Calamarcet
2 Escamarlans
6 Gambetes1 troç de rap
Un grapadet de musclos
Un grapadet de cloïsses
1 Ceba tendra petita
3 o 4 Grans d'all
Un trosset de pebrot vermell
Un trosset de pebrot verd
2 Tomàquets madurs petits
2 o 3 tassetes ,de les de cafè, d'arrós
bomba
Una copeta de vi blanc sec
Fumet
Oli d'oliva verge extra
Sal
Un cop ja tenim a punt tots els
ingredients , ja podem començar a preparar l'arròs.
Primerament, posar la paella on farem l’arròs
al foc amb un raig d’oli i hi saltem les gambes i els escamarlans. A continuació,
fem el mateix amb la sèpia i el calamar.
Seguidament, sofregim la ceba picada a foc lent, i un cop
aquesta estigui rossa, hi incorporem el
pebrot i l’all, també picat i esperem uns 10-15 minuts, que vagi fent xup xup.
Passat aquest temps, hi afegim el tomàquet, pelat sense llavors i triturat, i
seguim sofregint fins que el tomàquet hagi perdut la seva aigua i ens quedi un
sofregit homogeni. A continuació, tirem la sèpia i el calamar. També és el moment de
tirar-li el vi blanc, una mica de fumet i ho deixem coure tot plegat una estoneta.
Ara ja estem a punt per tirar l’arròs i
remenar-ho una estona perquè ens quedi ben rossejat. Un cop ja hagi agafat color, hi tirem el fumet bullint, i ho deixem bullir uns 4 minuts a foc fort i
seguidament enfornem a uns 200º, uns 12 minuts més. A mitja cocció, hi
afegim el marisc.
Un cop ja han passat els 12 minuts, ja el podem
treure del forn i el posem 4 minutets més al foc viu, apaguem, el tapem 3 o 4
minuts amb paper d'alumini, el deixem reposar una mica i ja estarem a punt per
poder disfrutar d’aquest deliciós arrós.
Sabor de la
Costa Brava a primera línea de platja. Plena essència de la cuina mediterrània.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada