El 12 d'octubre... Cuina espanyola

En representació al nostre país i al seu dia nacional, el 12 d'octubre, conjuntament amb la celebració del dia de la Hispanitat que millor que acompanyar-lo amb menjar de la regió. 
La cuina espanyola destaca internacionalment per les típiques tapes, pernil, embotits, olis, vins i diferents guisats de les regions. És una cuina de caça i pesca gràcies a les facilitats que ofereix el terreny i la naturalesa. Productes variats cultivats a terres  del sud barrejades amb la senzillesa del nord.
El dia de la festa de la Verge del Pilar és celebrat per tots els espanyols, però en especial pels aragonesos, ja que és la patrona del municipi de Saragossa, capital d'Aragó. Per tant, en un dia tant especial com avui esmentarem algun dels plats típics que es solen preparar per fruir d'aquesta jornada.

Pel primer plat, tallarines a la diabla.
És un plat procedent de la cuina peruana, una de les més influïdes per cultures d'arran del món, caracteritzades per la seva alta dosis d'espècies picants. Un dels plats més típics per disfrutar el dia nacional espanyola, es composa per:

- Tallarines
- Ceba
- Pernil salat
- Beixamel
- Mostassa
- All
- Pebre
- Margarina 

De segon plat, pollastre al chilindrón.
Un plat de la terra, de la regió d'Aragó molt poblada per animals salvatges preses de l'alta activitat de cacera. La combinació dels productes originaris de l'hort i la combinació amb les fortes carns, s'elabronen els guisats típics de la zona. El pollastre al chilindrón és un molt bon exemple, aquí us deixem els seus ingredients per poder disfrutar-lo.

- Pollastre trossejat
- Pebrot vermell
- Pebrot verd
- Ceba
- All
- Tomàquet
- Pernil salat
- Vi blanc
- Oli d'oliva

Ara sí, ja estem preparats per gaudir del dia festiu del nostre país. Una jornada per reforçar els sentiments cap als nostres orígens, la nostre cultura i la societat que ens ha fet créixer.


Hem d'apreciar més el que tenim...

Comentaris

Entrades populars