El 12 d'octubre... Cuina espanyola
En representació al nostre país i al seu dia nacional, el 12 d'octubre, conjuntament amb la celebració del dia de la Hispanitat que millor que acompanyar-lo amb menjar de la regió.
La cuina espanyola destaca internacionalment per les típiques tapes, pernil, embotits, olis, vins i diferents guisats de les regions. És una cuina de caça i pesca gràcies a les facilitats que ofereix el terreny i la naturalesa. Productes variats cultivats a terres del sud barrejades amb la senzillesa del nord.
El dia de la festa de la Verge del Pilar és celebrat per tots els espanyols, però en especial pels aragonesos, ja que és la patrona del municipi de Saragossa, capital d'Aragó. Per tant, en un dia tant especial com avui esmentarem algun dels plats típics que es solen preparar per fruir d'aquesta jornada.
Pel primer plat, tallarines a la diabla.

- Tallarines
- Ceba
- Pernil salat
- Beixamel
- Mostassa
- All
- Pebre
- Margarina
De segon plat, pollastre al chilindrón.

- Pollastre trossejat
- Pebrot vermell
- Pebrot verd
- Ceba
- All
- Tomàquet
- Pernil salat
- Vi blanc
- Oli d'oliva
Ara sí, ja estem preparats per gaudir del dia festiu del nostre país. Una jornada per reforçar els sentiments cap als nostres orígens, la nostre cultura i la societat que ens ha fet créixer.
Hem d'apreciar més el que tenim...
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada