Diumenge de tardor és diumenge de cargols!
Ja som diumenge i que millor que celebrar el cap de setmana
amb un bon dinar amb la família, amics o parella? Avui hem fet una visita al Restaurant
Tomàquet de Girona, parada obligatòria
per quan visitis la comarca gironina.
El Restaurant Tomàquet està situat en una masia en un dels
espais privilegiats de Girona, a la zona de Palau, des d’on es poden veure les
vistes de la ciutat. Consta de diferents menjadors, però principalment destaca
per la terrassa de la qual disposen, acollidora i tranquil·la, que crea un
ambient perfecte que et farà sentir com a casa. En quan a l’estil de cuina que
podràs trobar, el Tomàquet ofereix un ventall molt ampli de plats típics de la
cuina mediterrània, però sobretot s’especialitza en carns i peixos a la brasa.
INGREDIENTS
300 gr. de cargols.
Oli d'oliva.
Sal grossa.
Sal fina.
Pebre vermell dolç.
1 got de conyac.
Abans de començar a preparar els cargols, s’ha de tenir
en compta que si aquests els hem agafat directament del camp, haurem de
deixar-los en dejú durant una setmana, mantenint-los en un lloc fresc i sec.
Un cop fet això, ja estem preparats per començar! Primerament,
agafem una safata que es pugui posar al forn (la llauna) i cobrim tota la seva
base amb sal grossa. A continuació, rentem els cargols, un a un amb aigua
freda, per netejar la terra i altres porqueries que pugui tenir la closca i
seguidament els anem col·locant, un al costat de l'altre, cap per amunt sobre
la sal. Un cop ja tenim els cargols ben col·locats a la safata, ja podem posar
en marxa el forn a una temperatura de 200 º C perquè es vagi preescalfant. Per tal de que
els cargols no surtin o donin la volta, els hi poarem sal fina per sobre.
Ja estan preparats per anar al forn! Primer els posem
només uns cinc minutets i passat aquest temps, els traiem i els salpebrem al
gust de cadascú i li afegim una mica de pebre vermell dolç. Els tornem a ficar
de nou al forn i els deixem fer fins que la part de la carn tingui un to
daurat, aproximadament seran uns 20 minutets. Cinc minuts abans de que estiguin
llestos, és a dir passat 15 minuts, els traurem un moment per banyar-los en el
conyac, els tornem a ficar i esperem 5
minutets i ja estaran llestos per
menjar-los!
Ara ja estàs a punt per sorprendre als teus convidats amb
uns bons cargols a la llauna. Prova-ho i gaudeix de l’autèntica cuina catalana!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada