Diumenge de tardor és diumenge de cargols!

Ja som diumenge i que millor que celebrar el cap de setmana amb un bon dinar amb la família, amics o parella? Avui hem fet una visita al Restaurant Tomàquet de Girona,  parada obligatòria per quan visitis la comarca gironina.

El Restaurant Tomàquet està situat en una masia en un dels espais privilegiats de Girona, a la zona de Palau, des d’on es poden veure les vistes de la ciutat. Consta de diferents menjadors, però principalment destaca per la terrassa de la qual disposen, acollidora i tranquil·la, que crea un ambient perfecte que et farà sentir com a casa. En quan a l’estil de cuina que podràs trobar, el Tomàquet ofereix un ventall molt ampli de plats típics de la cuina mediterrània, però sobretot s’especialitza en carns i peixos a la brasa.

Però si sou dels que no us agrada anar a menjar fora i sou més de gaudir d’un diumenge amb família a casa, no us preocupeu, nosaltres us ensenyarem com fer un dels entrants estrella del Tomàquet: uns deliciosos cargols a la llauna, un plat molt fàcil de preparar i amb un resultat excel·lent!

Cargols a la llauna
Cargols a la llauna
Font de Mireia Tomàs 

INGREDIENTS

300 gr. de cargols.
Oli d'oliva.
Sal grossa.
Sal fina.
Pebre vermell dolç.
1 got de conyac.

Abans de començar a preparar els cargols, s’ha de tenir en compta que si aquests els hem agafat directament del camp, haurem de deixar-los en dejú durant una setmana, mantenint-los en un lloc fresc i sec.

Un cop fet això, ja estem preparats per començar! Primerament, agafem una safata que es pugui posar al forn (la llauna) i cobrim tota la seva base amb sal grossa. A continuació, rentem els cargols, un a un amb aigua freda, per netejar la terra i altres porqueries que pugui tenir la closca i seguidament els anem col·locant, un al costat de l'altre, cap per amunt sobre la sal. Un cop ja tenim els cargols ben col·locats a la safata, ja podem posar en marxa el forn a una temperatura de 200 º C perquè es vagi preescalfant. Per tal de que els cargols no surtin o donin la volta, els hi poarem sal fina per sobre.

Ja estan preparats per anar al forn! Primer els posem només uns cinc minutets i passat aquest temps, els traiem i els salpebrem al gust de cadascú i li afegim una mica de pebre vermell dolç. Els tornem a ficar de nou al forn i els deixem fer fins que la part de la carn tingui un to daurat, aproximadament seran uns 20 minutets. Cinc minuts abans de que estiguin llestos, és a dir passat 15 minuts, els traurem un moment per banyar-los en el conyac, els tornem a ficar i  esperem 5 minutets  i ja estaran llestos per menjar-los!


Ara ja estàs a punt per sorprendre als teus convidats amb uns bons cargols a la llauna. Prova-ho i gaudeix de l’autèntica cuina catalana! 

Comentaris

Entrades populars