Cuinem panellets amb els infants de Creu Roja!

Comencen les Fires de Sant Narcís, i això significa que comencen els típics dinars familiars de diumenge on de postres mai hi fallen els famosos panellets,  els dolços típics de Tots Sants.

Ahir Creu Roja de Girona  ens va brindar l’oportunitat de poder assistir en el seu projecte d’Inclusió Social per a nens i nenes (INN), en el qual es va realitzar un taller de cuina.  Com a invitada especial va venir la cuinera i respostera Pilar Güell, que va ensenyar  als més menuts a com preparar uns deliciosos panellets. A continuació, us deixarem una breu explicació de com cuinar-los i un recull de fotos d’aquest taller tan divertit.

Repostera i voluntari en el taller de cuina de Creu Roja
Pilar Güell (repostera) i Sergi Garcia (voluntari de Creu Roja) en el taller de cuina del projecte INN
Font de Mireia Tomàs






















Abans de començar a explicar com s’elaboren aquests, comentar que existeixen panellets de diferents formes i gustos ( de cafè, coco, ametlles,  pinyons, xocolata, etc) , i que per l’elaboració de cada un d’ells el procediment principal és el mateix (és a dir, l’elaboració del massapà) i després, depenent del tipus de panellet que vulguis fer, el procés final és diferent. En el post d’avui us ensenyarem a elaborar el típic panellet de pinyons, que és un dels més característics i destacats en aquests dies.

Ingredients i material
Ingredients i material necessari per fer panellets
Font Mireia Tomàs

Elaboració panellets de pinyons
Elaboració panellets de pinyons
Font Mireia Tomàs
Elaboració panellets de pinyons
Elaboració panellets de pinyons
Font Mireia Tomàs
Pilar Güell, repostera, fent panellets
¨Pilar Güell ensenyant com fer panellets als infants
Font Mireia Tomàs



 INGREDIENTS
(per a uns 60 panellets)

      500 g d’ametlla en pols
-          500 g de sucre
-          2 ous
-          Aigua per si fos necessari per acabar de compactar el massapà
-          500 g de pinyons

Primerament, posarem a preescalfar  el forn a màxima potència perquè quan acabem de fer els panellets ja estigui ben calent.

Per fer el massapà, posarem en un bol l’ametlla en pols, el sucre llustre i l’ou i ho barrejarem tot i ho amassarem fins que quedi una massa compacta i modelable; si veiem que aquesta no queda del tot compacte, hi afegirem una mica d’aigua.  El massapà estarà a punt, quan la massa deixi d’enganxar-se als dits. Quan això passi, l’embolicarem amb paper film perquè no s’assequi ii el deixarem reposar una mitja horeta.

Un cop el massapà ja hagi reposat, el dividirem en tants trossos com número de panellets vulguem fer. A continuació, farem boles amb aquests trossos de massapà, passarem aquestes per ou batut i hi enganxarem els pinyons pressionant-los amb les mans.  Seguidament, pintarem els panellets de pinyons  amb rovell d’ou i els posarem al forn durant 1 o 2 minuts aproximadament, fins que estiguin rossos.
Panellets fets pels infants
Panellets de diferents gustos eleborats fets pels infants
Font Mireia Tomàs
Perquè cuinar pot ser molt divertit! Agafa el davantal , anima’t a preparar aquests deliciosos panellets i sorprèn a tota la família!

Comentaris

Entrades populars