Cuinem panellets amb els infants de Creu Roja!
Comencen les Fires de Sant Narcís, i això
significa que comencen els típics dinars familiars de diumenge on de postres
mai hi fallen els famosos panellets, els
dolços típics de Tots Sants.
Ahir Creu Roja de Girona ens va brindar l’oportunitat de poder assistir
en el seu projecte d’Inclusió Social per a nens i nenes (INN), en el qual es va
realitzar un taller de cuina. Com a
invitada especial va venir la cuinera i respostera Pilar Güell, que va ensenyar
als més menuts a com preparar uns
deliciosos panellets. A continuació, us deixarem una breu explicació de com
cuinar-los i un recull de fotos d’aquest taller tan divertit.
![]() |
Pilar Güell (repostera) i Sergi Garcia (voluntari de Creu Roja) en el taller de cuina del projecte INN Font de Mireia Tomàs |
Abans de començar a explicar com s’elaboren
aquests, comentar que existeixen panellets de diferents formes i gustos ( de cafè,
coco, ametlles, pinyons, xocolata, etc) ,
i que per l’elaboració de cada un d’ells el procediment principal és el mateix
(és a dir, l’elaboració del massapà) i després, depenent del tipus de panellet
que vulguis fer, el procés final és diferent. En el post d’avui us ensenyarem a
elaborar el típic panellet de pinyons, que és un dels més característics i
destacats en aquests dies.
![]() |
Ingredients i material necessari per fer panellets Font Mireia Tomàs |
![]() |
Elaboració panellets de pinyons Font Mireia Tomàs |
![]() | |
|
![]() |
¨Pilar Güell ensenyant com fer panellets als infants Font Mireia Tomàs |
INGREDIENTS (per a uns 60 panellets)
500 g d’ametlla en pols
-
500 g
de sucre
-
2 ous
-
Aigua
per si fos necessari per acabar de compactar el massapà
-
500 g
de pinyons
Primerament, posarem a preescalfar el forn a màxima potència perquè quan acabem
de fer els panellets ja estigui ben calent.
Per fer el massapà, posarem en un bol l’ametlla en
pols, el sucre llustre i l’ou i ho barrejarem tot i ho amassarem fins que quedi
una massa compacta i modelable; si veiem que aquesta no queda del tot compacte,
hi afegirem una mica d’aigua. El massapà
estarà a punt, quan la massa deixi d’enganxar-se als dits. Quan això passi, l’embolicarem
amb paper film perquè no s’assequi ii el deixarem reposar una mitja horeta.
Un cop el massapà ja hagi reposat, el dividirem en
tants trossos com número de panellets vulguem fer. A continuació, farem boles
amb aquests trossos de massapà, passarem aquestes per ou batut i hi enganxarem
els pinyons pressionant-los amb les mans. Seguidament, pintarem els
panellets de pinyons amb rovell d’ou i els posarem al forn durant 1
o 2 minuts aproximadament, fins que estiguin rossos.
![]() |
Panellets de diferents gustos eleborats fets pels infants Font Mireia Tomàs |
Perquè cuinar pot ser molt divertit! Agafa el
davantal , anima’t a preparar aquests deliciosos panellets i sorprèn a tota la família!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada