Carbassa per Tots Sants!
Últim dia d’octubre, el que significa que demà ja
estem a 1 de novembre, el dia dels difunts, altrament dit a Catalunya: Tots
Sants. Com a totes les celebracions, aquesta festa també té la seva pròpia gastronomia,
en la qual destaquen els panellets i els bunyols, típics postres catalans.
En els posts anteriors us hem ensenyat a fer els
postres més famosos d’aquesta celebració, però què seria un bon dinar sense el
seu plat principal? Des d’El Gust del Gironès avui us ensenyarem a preparar una
deliciosa crema de carbassa per deixar bocabadats a tots els vostres convidats
.
I us preguntareu, perquè carbassa? Doncs perquè aquí a Catalunya s'acostuma a celebrar el dia de Tots Sants; però a molts altres països i també bastanta gent d'aquí, celebra la famosa festa de Halloween el dia 31 d'octubre, la qual un dels elements decoratius més característics d'aquesta és la carbassa, per això l'elecció d'aquest producte.
![]() |
Sopa de carbassa Font de Mireia Tomàs |
INGREDIENTS
1
carbassa
1
ceba
Crema
de llet
Mantega
Nou
moscada
Pebre
negre
Un cop ja tenim tots els ingredients a punt, el
primer que hem de fer és tallar la ceba i posar-la en una cassola on
anteriorment li haurem posat una mica de mantega, i anem sofregint la ceba. A
continuació, pelem i tallem la carbassa a daus i la tirem a la mateixa cassola on estem fent la
ceba (quan veiem que aquesta ja estigui una mica rossa) i remenem. Seguidament,
tirem una mica de nou moscada i pebre, i al cap d’uns minutets, hi afegim aigua
calenta i ho deixem bullir una mitja horeta. Un cop ja hagi bullit aquest temps
i veiem que la carbassa ja està tova, hi tirem la crema de llet perquè quedi
més cremosa la crema, ho truiturem i ja estarà llest per menjar-ho!
Celebris Halloween, celebris Tots Sants o La Castanyada,
sorprèn als teu convidats preparant una deliciosa crema de carabassa! I sobretot,
no t’oblidis dels panellets!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada