Arriba la tardor, arriben els moniatos!
Ja som dimarts i
cada cop queda menys perquè comencin les famoses Fires de Sant Narcís. Un dels elements
més característics d’aquestes festes és la quantitat de paradetes freqüentades per castanyers i castanyeres que aquests dies es dediquen a vendre castanyes i
moniatos pels carrer.
En el post d’avui us parlarem dels
moniatos, aquest aliment tant destacat i que a tots tant ens agrada menjar en
aquests dies tan festius. El moniato és una planta originària de Llatinoamèrica
que va arribar a Europa al s. XVI. A Catalunya aquests són un menjar típic de
la tardor, sobretot el dia de la castanyada
de Tots Sants. És un aliment molt nutritiu, especialment ric en vitamines A i
E, que són bones per als ulls i la pell.
Amb els moniatos es poden elaborar quantitat
de plats diferents; a continuació us ensenyarem com preparar unes delicioses hamburgueses
de moniato!
Ingredients (per a 4 hamburgueses)
![]() | ||
|
2 moniatos grans
2 cullerades de farina d’arròs integral
2 cullerades de puré de tomàquet natural
i sense sucres
1 cullerada de tahina sense torrar
1 llimona
Coriandre fresc tallat ben petit
2 dents d’all sense el cor i trossejats
petits
Sal marina sense refinar
Pebre negre acabat de moldre
Abans de començar a preparar les
hamburgueses, preescalfarem el forn a 200⁰ i un cop fet això posarem aigua a
bullir. Ara ja podem començar a pelar els moniatos i tallar-los a trossos, per
seguidament posar-los a la vaporera i deixar-los fer al vapor uns 20 minutets.
A continuació, un cop ja hagi passat
aquest temps, els col·loquem en un plat gran i els aixafem amb una forquilla.
Un cop aixafat, hi afegim el puré de tomàquet natural i ho barregem. Després,
hi incorporem l’all trossejat ben petit, el coriandre, el suc de la llimona, la
tahina, i finalment, la sal i el pebre. Un cop a tenim tots els productes
junts, ho barregem tot molt bé.
Ara ja tindrem la massa de les
hamburgueses feta, i el que haurem de fer és donar-li forma a aquestes. Un cop
les hamburgueses ja tinguin forma, les enfarinem una mica perquè quedin més cruixent
i ja les podrem posar al forn que ha estat prèviament escalfat a 200⁰. Les
deixem uns 20 minuts i a estaran llestes per menjar-les!
A què esperes en provar aquestes delicioses hamburgueses de moniato? Comença les Fires de Sant Narcís amb un bon sabor de boca!
A què esperes en provar aquestes delicioses hamburgueses de moniato? Comença les Fires de Sant Narcís amb un bon sabor de boca!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada