Arriba la tardor, arriben els moniatos!

Ja som dimarts i cada cop queda menys perquè comencin les famoses Fires de Sant Narcís. Un dels elements més característics d’aquestes  festes  és la quantitat de paradetes  freqüentades per castanyers i castanyeres que  aquests dies es dediquen a vendre castanyes i moniatos pels carrer.

En el post d’avui us parlarem dels moniatos, aquest aliment tant destacat i que a tots tant ens agrada menjar en aquests dies tan festius. El moniato és una planta originària de Llatinoamèrica que va arribar a Europa al s. XVI. A Catalunya aquests són un menjar típic de la tardor, sobretot  el dia de la castanyada de Tots Sants. És un aliment molt nutritiu, especialment ric en vitamines A i E, que són bones per als ulls i la pell.  

Amb els moniatos es poden elaborar quantitat de plats diferents; a continuació us ensenyarem com preparar unes delicioses hamburgueses de moniato!

Hamburgueses de moniato
Hamburgueses de moniato
Font de Pxhere amb drets per la reutilització
Ingredients (per a 4 hamburgueses)

2 moniatos grans
2 cullerades de farina d’arròs integral
2 cullerades de puré de tomàquet natural i sense sucres
1 cullerada de tahina sense torrar
1 llimona
Coriandre fresc tallat ben petit
2 dents d’all sense el cor i trossejats petits
Sal marina sense refinar
Pebre negre acabat de moldre

Abans de començar a preparar les hamburgueses, preescalfarem el forn a 200⁰ i un cop fet això posarem aigua a bullir. Ara ja podem començar a pelar els moniatos i tallar-los a trossos, per seguidament posar-los a la vaporera i deixar-los fer al vapor uns 20 minutets.

A continuació, un cop ja hagi passat aquest temps, els col·loquem en un plat gran i els aixafem amb una forquilla. Un cop aixafat, hi afegim el puré de tomàquet natural i ho barregem. Després, hi incorporem l’all trossejat ben petit, el coriandre, el suc de la llimona, la tahina, i finalment, la sal i el pebre. Un cop a tenim tots els productes junts, ho barregem tot molt bé.


Ara ja tindrem la massa de les hamburgueses feta, i el que haurem de fer és donar-li forma a aquestes. Un cop les hamburgueses ja tinguin forma, les enfarinem una mica perquè quedin més cruixent i ja les podrem posar al forn que ha estat prèviament escalfat a 200⁰. Les deixem uns 20 minuts i a estaran llestes per menjar-les! 

A què esperes en provar aquestes delicioses hamburgueses de moniato? Comença les Fires de Sant Narcís amb un bon sabor de boca!

Comentaris

Entrades populars